VRAAG OFFERTE AAN

CO-2 compensatieproject 2024

29 januari, 2024


CO-2 neutraal
Erkende Verhuizers compenseren al jaren hun CO-2 uitstoot van binnenlandse inboedelverhuizingen met CO2-credits van WNF Gold standaard projecten. Sinds begin dit jaar doen we dat in een project in Malawi, gericht op schone lucht en behoud van de natuur.
Sociaal resultaat
Ook het nieuwe CO-2 compensatieproject is een mensgericht project met impact, want als dienstverleners pus sang willen natuurlijk sociaal resultaat. Onze klanten kunnen die link makkelijker leggen en ook als Erkende Verhuizers voelen meer comfort bij dit type project. Als verhuisbedrijven proberen we uiteraard sowieso allereerst de emissie zo klein mogelijk te maken, maar er blijft vrijwel altijd iets van CO2-uitstoot over. Die moet verantwoord worden gecompenseerd.

Malawi
Malawi is een zuidoostelijk Afrikaans land, één van de armste landen ter wereld. Veel inwoners moeten rondkomen van nog geen anderhalve dollar per dag. Daarnaast is bijna onmogelijk om niet op te merken hoe snel er elke dag bomen verdwijnen door houtsprokkel voor het aanmaken van vuur om te koken. Hierdoor verdwijnt natuur in de kachel en verliest het land elke dag een inwoner die bezwijkt aan de gevolgen van het inademen van de rook van de open vuren binnenshuis. Deze gezondheidsimpact blijkt nog groter dan die van malaria, tuberculose en HIV/AIDS samen.

 


 
 
 
Deel deze pagina